LICHTADVIES

Lichtadvies en optimaal ruimtegebruik

Heeft u een verlichtingsvraag? Bij ons bent u aan het juiste adres voor een passend lichtadvies. Van advies over Arbo technisch en ergonomisch verantwoorde verlichting van werkplekken tot gevelverlichting die uw bedrijfspand goed uitlicht. Licht is van grote invloed op belangrijke aspecten als veiligheid, productiviteit, gezondheid en welzijn. Voor verlichting gelden dan ook veel normen en richtlijnen. Wij geven deskundig advies over de meest optimale lichttoepassingen voor uiteenlopende gebruiksdoeleinden. Daarbij houden we rekening met uw wensen en financiële mogelijkheden.

Lichtadvies en werkplekverlichting

Veel werkplekken zijn onvoldoende verlicht. Goede werkplekverlichting vereist voldoende lichtniveau, gelijkmatig verdeeld licht en gebruiksgemak. Er zijn veel factoren van invloed op licht en de werkplekverlichting:

  • Hoeveelheid daglicht
  • Grootte en indeling van de ruimten
  • Kantoor- en werkplekinrichting (bijvoorbeeld zit/stabureaus)
  • Toegepaste materialen
  • Kleur- en materiaalgebruik in een ruimte
  • Persoonlijke voorkeur en gewenste uitstraling

Lichtadvies en energiebesparing

Energiezuinige led is het licht van nu. De overstap naar ledverlichting is een verstandige keuze. Dit ook terug te zien in een terugverdientijdberekening (ROI-berekening) die wij voor u kunnen maken. Overstappen naar ledverlichting levert u flinke energiebesparing op. Op basis van ons verlichtingadvies, kunt u weloverwogen keuzes maken. Zo profiteert u direct van de juiste verlichting en investeert u in een lange termijnoplossing.

Lichtadvies en gebouwenbeheer

Bent u betrokken bij de installaties van gebouwen en kantoorruimten? Wij geven graag lichtadvies over de meeste optimale manier om verlichting te integreren in gebouwenbeheer. Uiteraard denken we dan aan voorwaarden als veiligheid, een optimaal gebruiksgemak, beheersing van de energiekosten en duurzaamheid.