Lichtplan

Lichtplan voor een optimaal ruimtegebruik

Om een ruimte of gebouw goed te verlichten, maken wij een lichtplan op maat. Hiervoor komen we graag op locatie indien mogelijk. Zo kunnen wij het beste lichtadvies geven over wat een ruimte nodig heeft aan verlichting. Ook werken we vanuit een tekening op schaal of importeren we een DWG in ons lichtberekeningsprogramma. Het lichtplan maakt het mogelijk de verlichting optimaal af te stemmen op de wensen van de gebruikers en de eisen die daarbij horen

Lichtplan met armaturenboek

Ons lichtplan geeft een compleet beeld van welke lichttoepassingen het meest geschikt zijn om verschillende ruimten met bijbehorende functies optimaal tot hun recht te laten komen. Een armaturenboek maakt onderdeel uit van het verlichtingsplan. In het armaturenboek vindt u per ruimte een overzicht van de aanbevolen typen armaturen, lichttechnische eigenschappen, maatvoering en uitstraling.

Lichtplan met lichtberekening

Bij een lichtplan kunnen wij ook een lichtberekening maken. Met een lichtberekening laten we zien hoe de voorgestelde verlichting uitpakt in een ruimte. Hierbij zijn verlichtingsaspecten relevant als:

  • Verlichtingssterkte
  • Kleurweergave
  • Verblindingsgraad
  • Gelijkmatigheid

Bij een lichtberekening wordt rekening gehouden met de gegevens van een ruimte (afmetingen, hoogte, vorm, kleuren van wanden, plafond, vloeren etc.) en het reflecterend vermogen. Voor het maken van de berekeningen maken wij gebruik van het simulatieprogramma Relux. Het resultaat is een lichtadvies over de hoeveelheid benodigde verlichtingspunten en de positionering daarvan.