DE GESCHIEDENIS VAN MATO

Even terug in de tijd…

Trots familiebedrijf

Al drie generaties is MATO thuis in licht en verlichting.

MATO Verlichting is in 1955 gestart als technische handelsonderneming in gloeilampen en opgericht door Marie en Tonny Meijer uit Nijmegen. Uit hun namen is de bedrijfsnaam MaTo voortgekomen. Vanuit het woonadres in Nijmegen-Oost bracht grootvader Meijer de bestellingen op de fiets rond bij Nijmeegse winkels en bedrijven.

In 1965 nam zoon Puck Meijer, met zijn vrouw Clanny, het bedrijf over. De verkoop breidde zich uit van lichtbronnen naar armaturen. MATO Verlichting ging zich ook meer op installatiebedrijven richten. Naast verkoop werd ook advies over verlichting steeds belangrijker.

Puck Meijer heeft zijn passie voor licht succesvol overgedragen op dochter Marron Meijer; sinds 2015 is zij trotse eigenaar van MATO Verlichting.

De derde generatie

Marron Meijer

Marron Meijer

directie | advies | relatiebeheer

Als kind liep ik al rond in de zaak, gefascineerd door alle lichtjes en lampjes. Nu sta ik zelf aan het roer van ons prachtige familiebedrijf. Licht is een vak apart en daar help ik mensen graag mee. Vanaf het begin meedenken met opdrachtgever, installateur en architect of ontwerper zorgt voor de mooiste resultaten. Ik vertaal wensen graag naar concrete producten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.